Yola

Yola, noin 4 vuotias, noin 30-35kg

Yola on noin 3-4 vuotias itsevarma tyttö, joka asuu Balkanien koirien turvakodissa pentujensa kanssa. Yola painaa arviolta noin 35kg.
Yolan pennut ovat jo isoja, joten Yola on valmis etsimään omaa kotiaan Suomesta. Yola on luonteeltaan hyvin itsevarma, leikkisä ja oikein kiltti neiti. Yola tarvitsee kodin, jossa ollaan valmiita kouluttamaan pitkäjänteisesti positiivisin menetelmin. Yola on erittäin ystävällinen koira ja aina sen aitaukseen mennessä se on vastassa häntä heiluen. Kun Yola saapui tarhalle pienten pentujensa kanssa, se ei ollut näin luottavainen. Pian se oppi, että se on päässyt turvallisten ihmisten luokse ja epävarmuus hävisi. Yola on isokokoinen ja hyvin vahva koira. Yola on tornjak, ainakin osittain, eli omaa laumanvartijan luonteen. Uudella kodilla olisi hyvä olla kokemusta laumanvartijoista ja niiden tarpeista. Yolaa ei suositella kerrostaloon, tai ensimmäiseksi koiraksi. Yolalle paras koti olisikin maalla, tai taajama-alueella, jossa voisi vahtia omaa pihaa ainoana koirana tai toisen uroskoiran kanssa. Yola otti innokkaasti kaikki vierailijat häkkiinsä vastaan. ensimmäisellä kerralla annoin sen nuuskia kaulapantaa ja hihnaa ja katsoa, miten se suhtautuu niihin. Hetken haisteltuaan se antoi pukea pannan hienosti ylleen ja lähti vauhdikkaasti juosten ulos häkistään.  Yola on mainio lenkkikaveri ja energiaa sillä tuntuu riittävän loputtomiin. Hihnassa se kävelee itsevarmasti jolkotellen eteenpäin ja välillä se malttaa pysähtyä nuuskimaan, muuten matka jatkuu hyvin reippaasti. Takaisin tultuamme, se jäi viereeni rapsuteltavaksi ja nojasi rauhallisena ja odotti lisää rapsutuksia. Yola oppi lyhyessä ajassa luottamaan uusiin ihmisiin. Toki vein sille paljon herkkuja ja lenkkeilimme yhdessä, mikä vaikutti asiaan.
Tyttö on hyvin kuuntelevainen ja ottaa hyvin kontaktia ihmiseen, joten uskomme, että siitä tulee ihana kotikoira ja ystävä jollekin. Koemme Yolan sopivan perheeseen, jossa ei ole muita lemmikkieläimiä. Lenkillä Yola suhtautui irti kulkeviin koiriin innokkaasti ja alkoi vetämään, jotta pääsisi tekemään tuttavuutta.
Ennen kuin laitat adoptiohakemuksen, luethan tarkkaan adoptio-ohjeet ja mieti, oletko valmis sitoutumaan koiraan koko sen loppuelämän ajaksi. Yola ei ole koskaan asunut kotikoirana, joten kaikki on sille uutta. Haluamme löytää Yolalle rakastavan loppuelämän kodin.
Jos haluat tarjota kodin tälle hurmaavalle tytölle, kerrothan mahdollisimman kattavasti adoptiohakemuksessa itsestäsi ja kodista, joka sinulla olisi mahdollisesti tarjota

%d bloggaajaa tykkää tästä: