Miranda – varattu

Miranda, n. 3 v. ja n. 17kg

Miranda saapui 10.2.2023 kotihoitoon Jalasjärvelle. Muutaman tunnin alkujännityksen jälkeen Miranda oli jo valmis kotikoira. Miranda on kiltti, leikkisä, ihmisrakas ja koirasosiaalinen. Kotihoidon muiden koirien ja kissojen kanssa tulee sopuisasti toimeen ja paras leikkikaveri löytyi nuoresta saman kokoisesta nartusta. Miranda on ennemmin tarkkaileva kuin päällepäsmäri eikä omaa juurikaan riistaviettiä. Valjaisiin ja hihnassa kulkemiseen oppi muutamassa päivässä ja on päässyt juoksemaan lähimetsässä pitkässä liinassa muiden kanssa, tällöin Miranda pysyy lähellä ihmistä ja laumaa. Neiti on ollut sisäsiisti heti ensimmäisistä päivistä ja osaa pyytää ulos jos hätä iskee. Työpäivät lepäilee rauhassa nojatuolissa makoillen, ei hauku ulkoa tuleville äänille vaikka muut laumasta niin tekisivät. Turkin harjauksesta nauttii, kynsien leikkuutta vielä harjoitellaan. Miranda on yksinkertaisesti helppo, hyväntuulinen ja ihan valmis kotikoira ❤️

Miranda turvakodilla:

Miranda odottelee oman kodin löytymistä yhdistyksen turvakodilla, jonne se muutti alkukesästä 2021 pentunsa kanssa. Miranda hylättiin Preslican kunnalliselle tarhalle Melli koiran kanssa, jolla myös oli pentuja. Tarhan työntekijät olivat hakeneet koirat ja pennut samasta paikasta. Kaikki muuttivat turvakodille, ja nykyään Miranda asuu ison tarhan puolella, aitauksessa tyttö-sekä poikakoirien kanssa. Mirandasta on kuoriutunut vauhdikas ja leikkisä neiti, joka tykkää muiden koirien seurasta. Ihmisiä kohtaan Miranda on ujohko, mutta kun luottamus on saatu Miranda on hyvin kiltti ja nauttii ihmisen seurasta ja rapsutuksista, erityisesti pöydän päältä, jonne se tykkää hypätä. Mirandaa on aina hauska katsella, kun se innostuu juoksemaan kovaa vauhtia, jolloin kaikki koirat lähtevät jahtaamaan sitä ja jonka seurauksena Miranda pistää täysstopin ja vauhti ja jahti loppuvat siihen. Miranda muistuttaa sarplaninac – rotuista koiraa, ja sitä varmaan löytyykin siinä osittain, mutta Miranda on suht matala ja ”tanakka” neiti. Keskikokoinen, noin 17kg. Mirandalle etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä, ei kaupunkialueelta, ja lähtökohtaisesti toisen koiran kaverina.

%d bloggaajaa tykkää tästä: