Alex

Alex, n. 4-vuotias poika, n. 25kg

Alex on noin 4-vuotias belgianpaimenkoira uros, joka muutti yhdistyksen turvakodille noin vuosi sitten, syksyllä 2020 vietettyään reilu puoli vuotta kunnallisella tarhalla. Alex hylättiin omistajan toimesta, joka oli muuttamassa ulkomaille töiden takia. Alexin tarina ennen tarhalle joutumista on melko surullinen. Alex vietti noin 2- vuotta omistajansa sekä omistajan mumminsa kanssa, kunnes mies lähti töihin ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi. Mummi jäi hoitamaan Alexia, mutta pian Alex karkasi eikä palannut enää kotiinsa. Kun mies tuli takaisin Saksasta, kolmen kuukauden jälkeen, Alex ilmestyi paikalle. Karkureissun aikana Alex menetti etujalkansa tassun. Jalan haava oli kuitenkin arpeutunut ja parantunut itsestään, eli tapaturma oli todennäköisesti tapahtunut karkaamisen alkuvaiheessa. Pohdimme jalan amputaatio mikäli se olisi helpottanut Alexin liikkuvuutta, mutta totesimme että Alex liikkuu, juoksee, hyppii korkealle ongelmitta eikä amputaatiota koettu tarpeellseksi.

Alex oli ilmeisesti ollut riemuissaan omistajansa jälleennäkemisestä, mutta omistaja totesi että Alex ei voi jäädä mumminsa hoitoon joka kerta kun hänen piti lähteä ulkomaille, ja näin Alex joutui kunnalliselle tarhalle. Hämmentynyt ja surusilmäinen Alex vietti noin puoli vuotta Preslican tarhalla, jossa se oli aivan hukassa eikä tiennyt miten koiralaumassa pitäisi käyttäytyä. Alex oli selkeästi ihmisen paras ystävä eikä muista koirista saanut seuraa tai ystävyyttä. Kuitenkin Alex tyytyi kohtaloonsa, ja aina kun ihminen oli paikalla se seurasi häntä ja pysyi lähellä. Koiralaumassa Alex oli neutraali, ja osasi vastata takaisin jos toinen koira provosoi. Alex oli kuitenkin surullinen ja edelleen hämmentynyt, aina kun ihminen lähti tarhalta. Viimeisten kahden kuukauden aikana Alex alkoi kuitenkin masentumaan, laihtumaan ja sen ilme oli niin sydäntäsärkevää. Näytti siltä, että elämänilo oli hiipumassa vähitellen pois.

Alex muutti turvakodille, se sai lisää painoa ja sopeutui turvakodin koiraporukkaan suhteellisen hyvin. Alex on viettänyt nyt melkein vuoden turvakodilla, ja voimme vahvistaa ainakin sen piirteen että, Alexille ihminen on kaikki kaikessa. Toinen lempiasia on tennispallo ja kaikki lelut, mitä voi pitää suussa. Ei hajoita, vaan kanneskella ylpeänä suussa eikä päästää irti. Alex osaa istua, ja sille on ilmeisesti myös opetettu tassun antamista, sillä jalalla josta tassu puuttuu. Alex noutaa palloa ja tulee luokse pallonsa kanssa, mutta ei sitten anna sitä takaisin ihmiselle. 😀 Alex asuu etupihalla monen muun koiran kanssa, se ei ole innostunut leikkimään kenenkään kanssa. Itsenäinen ja itsevarma poika, joka juoksee itsenään lelujen perään ja silloin kaikki koirat lähtee haukkuen Alexin perään. Alex on aktiivinen koira, joka tarvitsee liikunnallisen koirakokemusta omaavan kodin, jossa olisi tarjolla lenkkeilyä ja mielekästä aktiiviteettiä. Hihnassa Alex osaa kävellä hienosti. Ukkosta poitsu pelkää, ja silloin se tulee asunnon oven taakse ja avaa oven mikäli ei ole lukossa.

Alexista saa varmasti lojaalin ystävän, ihminen on sille niin tärkeä. Alex on luonteeltaan hyvin kiltti, huumorintajuinen ja erittäin fiksu. Leikkisä ja tottelevainen. Alex etsii ensisijaisesti kotia, jossa voisi elää ainoana koirana, ei kissakotiin. ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä: