Lena – kotihoidossa Suomessa

Lena, n. 5-vuotias tyttö, n. 25kg

Kotihoidossa 3.1.22:

Lena saapui 4.12.21 kotihoitoon Etelä-Pohjanmaalle ja oli alkuun hieman varautunut, viihtyen eteisessä tarkkaillen. Ulkoilu on ollut sujuvaa heti ensimmäisistä päivistä lähtien ja Lena viettäisi mielellään tuntikausia ulkoillessa. Kiltti ja säyseä Lena sopeutui heti kotihoitopaikan laumaan (3kpl) ja leikkii mieluiten toisen kotihoidokin, Paven kanssa sopuisasti. Viime aikoina Lena on näyttänyt leikkisää ja höpsöä puoltaan ja hakeutuu yhä enemmän ihmisen seuraan rapsuteltavaksi. Hoitotoimet kuten kynsienleikkuun, korvien ja hampaiden tarkistukset antaa tehdä nätisti. Lenan hihnakäytöksessä on vielä hiottavaa, sillä innostuu herkästi vetämään ja ajoin meinaa jahdata ohiajavia autoja. Alussa Lena etsi ruokaa keittiön tasoilta mutta nykyään tämä tapa on jäänyt vähemmälle. Lena vaikuttaa vielä varovaiselta ja herkältä mutta ajan kanssa näyttää varmasti vielä lisää höpsöä puoltaan. Lena varmasti nauttisi kodista, jossa ulkoillaan ja puuhaillaan yhdessä vähän rauhallisemmassa ympäristössä. Leikkisänä ja sosiaalisena koirana ei Lena myöskään panisi pahakseen jos tulevassa kodissa olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Kaunis ja viisas Lena tyttö muutti yhdistyksen turvakodille juuri ennen koirien muuttoa Preslican kunnalliselta tarhalta uudelle tarhalle. Lena muutti aitauskaverinsa kanssa ja asustelevat nykyäänkin samassa aitauksessa. Lena vietti reilu kaksi vuotta Preslicassa. Lena on isokokoinen tyttö, jonka menneisyydestä ei ole tietoa. Lena on kiltti ja herkkä tyttö, joka alkuun vähän ujosteli ja perääntyi sen luokse mentäessä, mutta nykyään Lena on paljon rohkeampi, tulee luokse ja nauttii silityksistä ja ihmisen seurasta. Neiti on keskienerginen. Lenan kanssa ollaan käyty lenkillä, ja siellä se on tuonut esiin reippaan ja iloisen puolensa. Lena käveli hihnassa mallikkaasti, haistellen uusia tuoksuja. Lenkin aikana Lena tutustui kahteen uuteen koiraan sekä pentuun, joihin suhtautui innokkaasti, jopa leikkisyyttä oli nähtävissä. Lena tuleekin sopuisasti toimeen muiden koirien kanssa. Säyseä Lena etsii kotia, jossa olisi entuudestaan kokemusta koirista, rauhallisemmalta asuinympäristöltä, ja joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä: