Viva

Viva, n. 2,5-vuotias tyttö, n. 10-12kg

Viva – arka, herkkä, pelokas, musta tyttökoira. Viva hylättiin noin 2,5- vuotta sitten Preslican kunnallisen tarhan lähettyville sisarusten kanssa, ainoa selviytyjä pentueesta. Viva asui yli kaksi vuotta pienessä häkkiaitauksessa jo Suomeen matkanneiden Minan ja Tinan kanssa. Mitään muuta Viva ei olekaan kokenut tai nähnyt elämänsä aikana. Viva on ollut alusta lähtien arka ja pelokas. Kun ihminen meni aitaukseen, Viva yritti muuttua näkymättömäksi ja lähti karkuun jos ihminen yritti lähestyä. Viva muutti turvakodille maaliskuussa. Viva on edelleen hyvin etäinen eikä hae kontaktia. Hän tulee haistelemaan jalkoja ja vaatteita, pysyy lähellä, mutta jos ihminen yrittää vaikka lähestyä tai kutsua Viva loikkii nopeasti pois. Arastelee kosketusta ja kiinni ottamista. Olemme kuitenkin ottaneet Vivan syliin ja autoon, ja niissä tilanteissa Viva alistuu, jähmettyy ja antaa käsitellä itseään. Viva onkin kiltti ja viaton. Ei rimpuile tai osoita minkäänlaista ’aggressiivisuutta’. Viva vaan pelkää eikä ole tottunut ihmisen kosketukseen/läheisyyteen. Tästä syystä Viva tarvitsee ehdottomasti ymmärtäväisen ja kärsivällisen omistajan, rauhalliselta asuinympäristöltä. Toinen koira voisi auttaa Vivaa sopeutumisessa, ja olla tukena sekä esimerkkinä uusien asioiden totuttelussa. Viva ansaitsee mahdollisuuden. Viva tulee tarvitsemaan paljon aikaa ennen, kun se alkaa luottamaan. On kuitenkin myös mahdollista, että Viva ei tule ikinä avautumaan ja sosiaalistumaan. Mahdollinen koti olisikin sellainen joka hyväksyy Vivan sellaisena kuin se on.  Koirien kanssa Viva on taas hyvin tasapainoinen, tulee toimeen erilaisten koirien kanssa ja on hyvin leikkisä neiti. Vivaa on ihana katsella, kun se nauttii kuitenkin koirien seurasta ja on iloinen ja huumorintajuinen oman aitauskavereidensa kanssa. Viva on kevytrakenteinen sileäturkkinen kaunotar. ❤ 

Mikäli kiinnostuit Vivasta, luethan ennen hakemuksen jättämistä ensin adoptioehdot ja tiedot prosessista kotisivuiltamme www.balkaninkoirat.fi

Video: https://youtu.be/s01VbK1BNeA

%d bloggaajaa tykkää tästä: