Milka (kotihoidossa Suomessa)

Milka, noin 2-vuotias, 15kg

Milka saapui Suomeen kotihoitoon keväällä 2021 ja etsii hyvää loppuelämän kotia 😊
Milka on noin 2-vuotias kiltti ja pehmeä tyttö. Milkalle etsitään kotia rauhalliselta ympäristöltä, keskustan ulkopuolelta, jossa on entuudestaan koirakokemusta ja ensisijaisesti jossa on toinen kiltti koira.

Kuulumisia kotihoidosta:

Kesäkuu21: Kaunis Milka lähettää kesäterveisiä! Milka tyttö on matkustellut Turusta Tornioon ja takaisin, seikkaillen eri maisemissa 🙂 Milka on 2-3 vuotias ja 16kg tyttö, joka on sopeutunut hyvin kotikoiran elämään. Kotihoidon rauhalliset koirakaverit on ollut Milkan tukena ja esimerkkinä uusien asioiden oppimisessa, mm. ulkomaailmaan totuttelussa, joka oli alkuun Milkalle kovin jännää. Herkkä ja kilttiluonteinen Milka on reipastunutkin ja edistynyt huomattavasti.
Tuttujen ihmisten kanssa Milka on tosi luottavainen ja hakee läheisyyttä, vieraisiin ihmisiin suhtautuu rauhallisesti. Ulkona Milka nauttii erityisesti metsälenkeistä sekä vapaanajuoksentelusta koirapuistossa, sisällä osaa ottaa rennosti sekä rauhoittua kavereidensa kanssa. Milka etsii kotia, joka ei sijaitse kaupungin keskustaalueella, ja ensisijaisesti jossa olisi toinen koirakaveri 🙂

Maaliskuu21: Milka saapui Suomeen kotihoitoon 6.2. Alkupäivinä Milkaa kannettiin sisään ja ulos, kun jalat katosivat alta mutta pikaisesti rohkaistui itse kävelemään myös muutamat portaat sisälle mennessä.
Lenkkeilykin sujui kolmen koirakaverin kanssa mutta usein Milka pysähtyi pitkäänkin katselemaan ja kuuntelemaan ja autot ja ihmiset pelottivat niin, että hyppäsi nopeasti tien sivuun kauemmaksi vastaantulijoista.

Nyt Milka on reipastahtinen kävelijä ja aktiivinen kuonon käyttäjä. Mielellään on lähdössä ulos. Varusteitten pukeminen on alusta alkaen sujunut helposti. Vielä tulee esille arkuutta ulkoillessa, kun kuuluu voimakkaita ääniä tai ihmisiä/autoja tulee vastaan. Tällöin Milkan vauhti kiihtyy ja ottaa turvaetäisyyttä.

Milka on luonteeltaan rauhallinen koira, ei juuri haukukaan. Sisätiloissa tutun porukan kanssa on jo todella rento, elo koiralaumassa on koko ajan ollut sopuisaa. Mahdutaan samalle sohvalle köllötelemään ja yhdessä nuuskitaan lenkillä. Ruokailukin on rauhallinen tilanne, jokainen keskittyy syödessä omaan ruokakuppiinsa. Kun kaikki ovat syöneet käydään vielä nuolemassa toisten kuppeja. Milkalla on omat hyppelykoreografiansa ennen kupin saamista eteensä (video kommentteissa).
Ruoan syö vielä melko joutuisasti. Ruoka ja makupalat saavat Milkan liikekannalle.
Milkan oma juttu on puruluitten syöminen, silloin vetäytyy eroon muista ja antaumuksella pureskelee luuta, kunnes se on syöty. Jos koirakaveri tulee silloin liian lähelle, saattaa hiukan murahtaa.

Yöt Milka nukkuu rauhallisesti olohuoneen sohvalla tai lattialla patjalla. Hakeutuu lähelle rapsutuksia saamaan tai sohvalla ollessamme saattaa laittaa päänsä syliini. Vieraiden ihmisten kanssa on vielä arka etenkin ulkona.
Ulkona on nauttinut koko ajan lumessa pyörimisestä. Koirapuistossa nautti antaumuksella vapaasta juoksusta (video kommentteissa). Pikku hiljaa on alkanut tekemään tarpeitaan myös lenkillä olllessamme. Alkuun se onnistui vain omalla pihalla tietyissä paikoissa.
Milka etsii koti toisen koiran kaverina, kaupungin vilskeen ulkopuolelta, ilman pieniä lapsia.

Jos uskot sinulle olevan Milkalle juuri se oikea koti, tutustuthan adoptio-ohjeisiin ennen hakemuksen laittamista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: