Laku – tulossa kotihoitoon

Laku, n. 5-6 vuotias uros, n. 20kg

Laku saapuu kotihoitoon Joulukuussa! 🖤 Laku etsii hyvää kotia 🖤
Laku oli pitkäaikainen asukas vanhalla Dobojn kunnallisella tarhalla. Siellä se eli monta vuotta, kunnes se muutti yhdistyksemme turvakodille maaliskuussa 2021. Laku on kokenut paljon tarhaelämänsä aikana, esim. joutunut pahan hyökkäyksen kohteeksi, jonka seurauksena se vietti noin kaksi viikkoa Sarajevossa eläinlääkärin hoidossa. Dobojn tarhalla koiran seuranta ja lääkitys ei onnistunut työntekijöiden toimesta koska he olivat liian harvoin tarhalla hoitamassa koiria 😌Laku asusteli aitauksessa monen muun koiran kanssa, sekä tyttö- että poikakoirien kanssa. Usein kyseiseen aitaukseen sijoitettiin koiria, jotka ei tullut toimeen toistensa kanssa tai olivat arkoja ja epäluuloisia ihmisiä kohtaan, tämä oli työntekijöiden julma tapa saada koirat tappelemaan keskenään ja mahdollisesti menehtymään tappeluiden seurauksena. Laumassa oli usein jännitteitä mutta Laku selvisi kuitenkin aina eri tilanteissa. Loppuaikoina vahvempia uroksia saapui aitaukseen ja Lakun piti vetäytyä turvallisempaan paikkaan, sen suojapaikaksi muodostui koirankoppi, josta se ei tullut enää ulos. Koirankopin eteen sijoitettiin vesiastia ja ruoat annettiin kopin sisälle, kun aktiivit siellä kävivät. Vihdoin maaliskuussa21 turvakodille vapautui useampi paikka, ja Laku muutti turvakodin isolle puolelle ❤️ Vaikka Laku eli monta vuotta kurjissa oloissa, se aina toi esiin iloisen ja hurmaavan puolensa, kun ihminen käveli sen aitaukseen ja Laku pääsi huomion keskipisteeksi. Laku oli aina kiitollinen, luottavainen ja riemuissaan siitä. Laku on edelleenkin yksi niistä koirista, jotka ovat todella onnessaan, kun pääsevät ihmisen rapsuteltavaksi tai ihmisen lähelle. Turvakodilla Laku on asunut nyt jo vuoden, ja se on sopeutunut uuteen ympäristöön hyvin. Laku oli heti ensimmäisestä päivästä lähtien reipas ja rohkea poika. Laku on luonteeltaan sosiaalinen ja kiltti, koiralaumassa se on itsevarma eikä se erityisesti välitä koiraseurasta, vaikka sen aitauksessa on kaksi tyttökoiraa ja yksi poikakoira. Uskommekin, että Laku sopisi täydellisesti kotiin jossa se saisi elää ainoana koirana, vaikka sopuisasti se tuleekin toimeen toisten koirien kanssa. Turvakodilla Laku innostuu juoksemaan ja puuhailemaan, kun on vähemmän koiria vapaana. Joskus se yrittää leikkiä isokokoisen Azia neidin kanssa. Muuten Laku on aika itsenäinen poika. Laku on energinen koira, joka arvostaisi aktiivista arkea omassa kodissa, ja ansaitsisi päästä nauttimaan kotikoiran elämästä. Lakusta saisi varmasti reippaan lenkkikaverin sekä kiitollisen ja lojaalin ystävän. Laku on keskikokoinen, arvioltaan noin 20kg.
Olisiko sinulla tarjota koti Lakulle?

Kuvia Dobojn tarhalta sekä turvakodilta :

%d bloggaajaa tykkää tästä: