Mama

Mama, n. 2-vuotias tyttö, n. 17-18kg

Mama muutti yhdistyksen turvakodille joulukuun alussa 2020.

Kaunis ja kiltti Mama tyttö hylättiin Preslican kunnalliselle tarhalle talvella 2020. Mama oli tiine ja synnytti pennut tarhalle. Ehdimme muuttamaan Maman ja muutaman eloon jääneen pennun, turvakodille mutta vain yksi selvisi (Eli tyttö). Mama oli tarhalle saapuessaan hyvin nälkiintynyt ja stressaantunut, ja kun se synnytti pennut sen oli tosi vaikea niitä hoitaa ja suojella. Kun Mama siirtyi turvakodille se sai olla sisällä, jolloin pentujen hoitaminen alkoi sujumaan paremmin. Eli pentua se hoiti hyvin kunnes se alkoi itse syömään. Mama on posavinanajokoira ( tai mix), ja se on hyvin aktiivinen ja ketterä tyttö. Nopea juoksemaan, valikoiva leikkikavereiden suhteen ja hyvin fiksu ja kekseliäs koira. Mama osaa avata sisäovet ja ulkoportit ellei ne ole lukossa, muutaman aitauksen yli osaa myös kiivetä. Mama tietää, että tarhan ulkopuolella on peltoja, jossa ollaan käyty lenkillä, sillä on aina kova halu lähteä sinne jossa voi vapaasti juosta hajujen perään. Naapurissa on vapaana olevia kanoja, mutta niistä Mama ei ole kiinnostunut. Mama jäljestää, ja ketut ja rotat kiinnostaa paljon. Mama nukkuu öisin sisällä ja päivisin se touhuilee ulkona. Sillä on uskomattoman lempeä katse, ja onkin hyvin kiltti ja lempeä meille ihmisille. Koiraseurasta se ei ole kovin innostunut, mutta oman pentunsa sekä muutaman muun koiran kanssa se välillä leikkii. Mama etsii liikunnallista kotia, joka osaa tyydyttää aktiivisen koiran tarpeita. Mama on luonteeltaan itsevarma, peloton ja ihana tyttö. Lenkillä se alkuun vetää aika paljon, mutta rauhoittuu jonkun matkan päästä- uskomme että säännöllisen lenkityksen avulla vetäminen jää pois. Mama on hyvin oppivainen neiti. Keskikokoinen, hoikkarakenteinen.

Lisätietoja tulossa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: