Azia

Azia, n. 1,5 vuotias tyttö, 40kg

Azia on yhdistyksemme turvakodilla asuva nuori tyttökoira, joka joutui tarhalle sen aikaisemman omistajan kuoltua. Azia leikkautettiin juuri ja se on valmis etsimään uutta loppuelämänsä kotia. Se on hyväluonteinen, suurikokoinen ja voimakas koira. Azia on arviolta reilun vuoden ikäinen; se on erittäin energinen, vauhdikas, mutta erittäin kiltti ja kontaktia hakeva nuori koira. Azia on käytökseltään reipas ja tulee innokkaasti tervehtimään uudet ihmiset ja koirat – se ei turhia ujostele, vaan on hyvin itsevarma nuori tyttö.

Eläinlääkärissä Azia käyttäytyi oikein mallikkaasti ja antoi hienosti tutkia itsensä. Azia kävelee myös hihnassa melko hyvin.

Tulevalta kodilta vaaditaan taitoa ja pitkäjänteisyyttä paneutua nuoren ja vauhdikkaan koiran kouluttamiseen. Tytössä on hyvin todennäköisesti laumanvartijaa, joten tulevan kodin tulee olla tietoinen laumanvartijakoiran tarpeista. Azia asuu isommassa tarhassa useamman tyttö- ja poikakoiran kanssa ja osaa leikkiä kaikenkokoisten koirien kanssa. Muutamat isommat koirat haukkuvat sille puolustavasti aidan takaa ja siihen Azia osaa vastata takaisin. Kun Azia pääsee isommalle piha-alueelle toisten aitausten koirien kanssa, se lähtee suurin loikin mukaan leikkiin ja juoksee pitkin piha-aluetta.

Azialla on tapana hakea huomiota hyppimällä ihmistä vasten ja nuolemalla naamaa. Joskus nämä loikat tulevat hyvin yllättäen ja Azian koko saattaa yllättää. Koosta huolimatta tämä neiti on erittäin kultainen ja kiltti, mutta tulevan kodin tulee olla johdonmukainen nuoren koiran koulutuksessa. 

Aziasta saa varmasti ihanan kotikoiran ja aktiivisen lenkkikaverin. Azialle etsimme ensisijaisesti kotia rauhallisemmalta alueelta tai maaseudulta. Kerrostaloon emme Aziaa suosittele. 

Kuten kaikki tarhakoirat, se ei välttämättä ole koskaan asunut sisällä. Harkitsethan tarkkaan ennen adoptiohakemuksen jättämistä omia lähtökohtiasi koiran adoptoimiseen.

Olisiko Azia uusi rakastettu perheenjäsenenne?

%d bloggaajaa tykkää tästä: